Blog
des 11
Agile Vietnam 2019

3 norske takeaways fra Agile Vietnam Conference 2019

Seniorkonsulent Stian Bjørknes på Facilitated Work Hub utforsker Agile Vietnam Conference 2019.

Vietnam er i høyeste grad med på Agile-trenden

Fordi software-utviklingen verden over går stadig mer i retning agile, såvel i små startups som hos store multinasjonale selskaper, var #Transformation temaet på årets utgave av Agile Vietnam Conference. Alle vi som har vært gjennom noen transformasjoner — spesielt i større organisasjoner — vet hvor smertefulle de kan føles. Mine erfaringer fra slike omstillingsprosesser har jeg hovedsaklig høstet hjemme i Norge. Derfor var det interessant å se, på en messe i Saigon, at mange utfordringer og erfaringer innen agile er ganske så universelle.

Inntrykkene har jeg komprimert til 3 hendige punkter:

  1. Software-utviklingen i Saigon, og faktisk vietnameserne selv, er minst like agile og smidige som i Norge og andre land.
  2. Det skal bli verre før det blir bedre. Etter å ha startet omstillingen til smidig utvikling, havner produksjonen gjerne i det vi kaller kaos-fasen. Her kan effektiviteten, kvaliteten og stabiliteten få seg en midlertidig knekk. Ja, til og med synke til nye dyp. Men etter «verre» kommer som sagt «bedre», og når prosessen modnes når vi nye produktive høyder med agile.
  3. Start omstillingsreisen med å fokusere på folkene dine. Innstilling, holdninger, motivasjon og kunnskap er nøklene. (Har noen noensinne lest agile-manifestet av fri vilje, forresten? Det tok iallfall en god stund før jeg leste det …)

Med rett mannskap kan agile softwareutvikling utføres fra hvor som helst

Vi kan alle være enige om at personaspektet er viktig. Å ha godt forberedte folk er vesentlig får å gjennomføre en vellykket omstilling. Jeg har dessuten lyst til å runde av med et annet vesentlig poeng fra konferansen, fremført av keynote speaker Shane Hastie:

«Location does not matter — If you have the right people you can develop software from everywhere.»

Det er jeg helt enig i. Våre samarbeidspartnere også, som lar oss på Facilitated Work Hub ansette topp utviklere for faste stillinger i deres firmaer.

Kontakt våre eksperter

Stian Bjørknes

Stian Bjørknes

Principal Consultant

Tlf: +84 (0)862649134 (Vietnam)

stian(a)outsourceit.no

Øystein Baeko

Øystein Baeko

CEO

Tlf: +61 4050 375 243 (Australia)

oystein(a)outsourceit.no

Martin Haug

Senior Adviser- Int. Collaboration

Tlf: + 47  905 53 841

martin(a)outsourceit.no

Jan Erik Hagen

Global Facilitation Adviser

Tlf: +47 955 28 066

janerik(a)outsourceit.no

Trenger du dyktige utviklere for faste stillinger og langsiktig samarbeid? La oss hjelpe deg.