Blog
sep 10
7 grunner til å velge Vietnam over Øst-Europa

7 grunner til at norske selskaper velger Vietnam over Øst-Europa

1) Lønnsnivået for programvareutviklere i Vietnam ligger en god del lavere enn i land som Ukraina, Polen og Romania. Faktisk vokser gapet også fra år til år, da lønnsøkningen er høyere i Øst-Europa. Romanias årlige lønnsvekst ligger på over 14%. I Vietnam er tilsvarende tall betydelig lavere.

2) Vietnams kommersielle hub Ho Chi Minh City har i to år på rad vært helt i toppsjiktet på World Economic Forums rangering av verdens mest dynamiske byer. Asia er verdensledende innen teknologi og raske omstillinger, og på WEC-listen for 2019 gjør kontinentet rent bord med 19 av topp 20. HCMC ble også kåret til tredje beste startup city i Asia i år. Den litt udefinerbare energien som følger med samfunn på full fart framover er til stede i fullt monn i Vietnam.

3) Politisk stabilitet og forutsigbarhet er viktige faktorer for langsiktig satsing utenlands, enten det dreier seg om innleide konsulenter eller etablering av utenlandsavdelinger. Outsourcing-favoritten Ukraina ligger utsatt til på kartet rent geopolitisk, med russiske styrker på begge sider av grensen. Til sammenlikning kan en sikkert si mye om styresettet i Vietnam, men stabiliteten kan landet iallfall ikke tas på.

4) På demografi og utdanning har Vietnam fordelaktige tall å vise til. En svært ung befolkning der over 70% er under 35 år står helt sentralt. Hvert år utdannes titusenvis av nye IT-ingeniører gjennom en utdannelsessektor som satser såpass hardt på tech at vanlige skoleelevers evner innen matematikk har tatt Google på senga. Naturvitenskapelige fag er tungt favorisert av myndighetene, med teknologi som et hovedsatsingsområde.

5) På det rent mellommenneskelige planet er vietnamesere og nordmenn en overraskende god match. Dette påpeker faktisk alle våre kunder. Som kollegaer og folk er vietnameserne svært vennlig innstilt, har store framtidsvyer, og utstråler en kollektiv positivitet som det kan være hakket hardere å få øye på en kjølig regnværskveld i Lodz.

6) Vietnamesiske utviklere mister færre arbeidsdager til ferie, helligdager og sykefravær (både reellt og fiktivt) enn østeuropeere. Dette gir selvsagt en fordel i ekstra antall arbeidstimer i løpet av et år.

7) Tilgangen på dyktige utviklere er god både i Øst-Europa og Vietnam. Alle trender og kurver peker likevel i favør Vietnam på mellomlang sikt. Demografi er nevnt: kun krigsherjede Syria har opplevd større emigrasjon enn Romania, som har sett 3.4 millioner pakke kofferten og dra siden medlemsskapet i EU ble innvilget. Det verste er at det oftest er de unge, de med ambisjoner og skills, som forsvinner., Land som Polen, Tsjekkia og Slovakia har også blitt tappet for rundt 20% av  egen ungdom mellom 15 og 29 år. Slike trender vil nødvendigvis by på utfordringer med høy turnover og sviktende rekruttering. Vietnam på sin side ser også en viss utvandring av høyt utdannede, men dette oppveies av oversjøiske unge folk av vietnamesisk avstamning som nå vender «hjem» i hopetall for å være en del av det pulserende tech- og businessmiljøet i særlig HCMC.

Ønsker du mer informasjon? Kontakt en av våre eksperter.

Øystein Baeko

Øystein Baeko

CEO

Tlf: +61 4050 375 243 (Australia)

oystein(a)outsourceit.no

Trenger du dyktige utviklere for faste stillinger og langsiktig samarbeid? La oss hjelpe deg.