Hvilke fordeler høster en norsk programmerer ved å samarbeide med utviklere i utlandet?

Samarbeide med utviklere i utlandet

Omar Dawod, programmerer i Noria, kom nylig over fra Sandefjord for å besøke sine kollegaer her på FWH i anledning et prosjekt-kickoff.

Forsikringssoftware-selskapet Noria stikker innom oss hver andre til tredje måned. Omar er den som oftest tar turen. Det hadde han neppe gjort om jobbresultatet totalt sett ikke var verdt det – selv om oppholdene er aldri så trivelige.

Noria praktiserer agile, og kjører daglige morgenmøter via skjerm for alle involverte i Norge og Vietnam. På plass i lokalene i Saigon kan Omar ta møtet live med sine vietnamesiske medarbeidere. «Tilstedeværelse er viktig innimellom,» forteller Dawod. «Gutta skal inkluderes, ikke føle seg som eksterne kodere. Vi får til mye når vi er sammen, særlig i startfasen på prosjekter. Vi justerer prosesser, møtes sosialt etter kontortid, skaper trivsel i teamet. Og jeg ser jo bedre hva som foregår.»

Innsikt på det menneskelige planet gjør det enklere å ta riktige grep. Noria Vietnam skiftet ut et par mann i vinter. Med hell. «Vi manglet noen som fikk alle til å føle seg hørt,» røper Dawod. Med Tuan og Kenny ombord har dynamikken blitt drastisk forbedret. Begge de nye oppmuntrer til diskusjoner internt. Seniorutvikler Kenny fokuserer 30% på scrum og sprint, og 70% på utvikling og fasilitering. «Men det er ikke så farlig med titler og roller, dette går mer på personlighet,» avslutter Dawod.

Hele grunnidéen med Facilitated Work Hubs modell er at norske utvikleravdelinger jobber tett med vietnamesiske utviklere. Disse arbeider fra huben vår, rekruttert spesielt for rollen. Formelt sett er de konsulenter, ansatt av oss, men de fungerer som faste ansatte i norske firmaer. Modellen handler ikke om å erstatte noen, men hjelpe bedrifter med skaleringsutfordringer på hjemmebane. Tech2tech kaller vi det; programmererne jobber best sammen, uten kunstige mellomledd og diffuse prosjektledere. Slik sett er norske utviklere den aller viktigste brikken i samarbeidet.

April 25, 2019

Øystein Baeko

Øystein Baeko

CEO

GRATIS KONSULTASJON

Trenger du dyktige utviklere? Jeg er på plass i Vietnam og veileder dine utviklere slik at de tilpasser seg din bedriftskultur og raskt blir fullgode medlemer av ditt in-house utviklingsmiljø.

Mail: oystein(a)outsourceit.no
Tlf: +84 91 487 3612 (Whats app)

Martin Haug

Business Development Manager

Tlf: + 47  905 53 841

Jan Erik Hagen

Business Development Manager

Tlf: +47 955 28 066