Smart Grids og Smart Mangfold

Smart Grids og Smart Mangfold

Med 2000 ansatte på verdensbasis er kraftforsyningseksperten Eltek, med hovedkvarter i Drammen, blant våre tyngste kunder. Nylig var RnD manager Tonny Mastad på besøk hos utviklerne sine i Ho Chi Minh City. Vi rakk en prat mellom team-øktene.

#CollectiveCollaborationsofGlobalMind   #Tech2Tech  #Eltek

Strømkonvertering. Telecom. Batteribank back-up, turbiner og generatorer. Eltek har fingrene sine i kritisk viktige aspekter ved avansert kraftforsyningsteknologi.

Som smart grid management, der batteriene lades når strømmen er rimeligst, for så å selge overskuddskraft tilbake til griden. Så har vi overvåkning, analyse og sikring av strømforsyninger, til f.eks landsbysykehus i Zambia eller bortgjemte basestasjoner i Utkantnorge.

«Her er vi avhengige av god systemkonfigurert software, for å spare inn på utrykning, logistikk og bomturer» forklarer Mastad engasjert. Software redesignes kontinuerlig med ny teknologi og bedre UX / UI. Da trengs sterke analyseverktøy. Og like sterke utviklere.

Modus operandi

Tonny legger spesielt vekt på språkkunnskaper under rekrutteringen. «Språk er nesten viktigere for meg enn programmeringen» smiler han. Klar kommunikasjon er vesentlig. Derfor har Mastad valgt å ikke ha en team-leder i Vietnam.

«Jeg vil ha innspill fra samtlige, ikke få alt presentert gjennom én». Noe kommunikasjon filtreres likevel vekk på skype. Det er også derfor han har tatt turen hit nå. «Jeg synes det er viktig å føle gruppedynamikken og lese personligheter IRL» legger han til.

Utviklerne i HCMC er også hans folk, akkurat som de i Norge.

Et internasjonalt arbeidsmiljø

En av kjerneverdiene våre her på huben reflekteres i slagordet #DiversityFuelsInnovation. Arbeidsmiljøet hos Eltek er internasjonalt, og selskapet har rykte på seg for å ha en åpen ansettelsespolitikk. Firmaet ble dessuten grunnlagt av en egyptisk innvandrer.

Tonny tar mangfold som en selvfølge, og bryr seg overhodet ikke om navnene i søkerbunken. «Det stadiet er vi langt forbi. Jeg går utelukkende etter de beste individene,» legger han til. Da blir staben fort mangfoldig og multikulturell uansett. Elteks norske utviklingsavdeling har blant annet en inder og en kineser i sine rekker.

Tonny har sett at tradisjonelle karakteristikker egentlig er mer person- enn kulturavhengig, men trekker fram kinesiske Sherry som et eksempel på litt andre tilnærmingsmåter basert på bakgrunn. «Hun er mer visuelt orientert enn nordmennene. Kanskje skyldes dette det kinesiske tegnalfabetet? Sherry tegner gjerne blomster på tavla underveis i problemløsningen,» forteller han.

Sunn nysgjerrighet var muligens delaktig i hvorfor Tonny og Eltek i sin tid tok kontakt med Facilitated Work Hub når de hadde behov for å utvide utviklingsteamet.

Hvorfor Vietnam?

«Et multisite monitor-prosjekt som passet godt for en nyoppstartet avdeling, dukket opp i 2013,» mimrer Mastad. Tiden var moden for å etablere et team i utlandet. «Jeg er veldig fornøyd med at vi havnet her i Vietnam. Vi vurderte India og Slovakia også,» sier han videre. De gjorde grundige kalkyler og sammenlikninger mellom landene underveis – noe som strengt tatt bør forventes av et selskap som driver stort innen analyse …

ELTEK ansatte sine to første utviklere hos oss samme år. I dag teller avdelingen fire.

«Det er ikke noe dårlig skussmål for Øystein Baeko og Facilitated Work Hub at vi valgte dere etter såpass grundige forberedelser,» avslutter Tonny Mastad.

November 1, 2018

Øystein Baeko

CEO

GRATIS KONSULTASJON

Trenger du dyktige utviklere? Jeg er på plass i Vietnam og veileder dine utviklere slik at de tilpasser seg din bedriftskultur og raskt blir fullgode medlemer av ditt in-house utviklingsmiljø.

Mail: oystein(a)outsourceit.no
Tlf: +84 91 487 3612 (Whats app)