Hva gjør Facilitated Work Hub for norske bedrifter?

Slik får Facilitated Work Hub norske bedrifter til å vokse

I løpet av sine 12 år i Asia, har en norskutviklet servicemodell funnet formelen for fremtidsrettet bemanning i norsk IT-sektor. Den kan vise seg svært nyttig i et marked der tilgangen på utviklere hjemme i Norge byr på stadig tøffere utfordringer.

Feil vei

NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, Abelia, slapp nylig resultatene fra deres måling av nivået på norsk IT-utdanning. Konklusjonen ble brutalt oppsummert i tittelen: «Fra svak til svakere».

Norske bedrifter sliter allerede med skaleringsutfordringer grunnet lav tilgang på programmerere. Hvis antallet allerede er for lavt, hjelper det ikke at utdannelsesnivået i tillegg synker. Samtidig er det verken enkelt eller trygt å bare skalere avgårde. Å forvalte bedriftskultur og kjernekompetanse byr på store utfordringer om en tilknytter seg tilfeldige ekstra ressurser via klassisk outsourcing. Programmerere i team som går på rotasjon mellom kunder har verken insentiver eller ambisjoner om å bli viktige brikker i ditt økosystem. Facilitated Work Hub (FWH) har derfor utviklet en modell gjennom flere år, der topp utdannede utenlandske programmerere rekrutteres direkte til faste posisjoner i selskaper hjemme i Norge.

norske bedrifter med egne folk i Vietnam

Programvareutvikling på norsk vis

Norske Facilitated Work Hub er en bemanningsservice 100% tilrettelagt for norsk bedriftskultur. FWH jobber utelukkende med norske bedrifter for å kunne være den helt spesielle aktøren i markedet som både ser og forstår akkurat deres IT-behov.

Grunnidéen er å la norske og vietnamesiske programmerere jobbe tett sammen, i samme utvikleravdeling. De sistnevnte arbeider fra FWHs moderne lokaler sentralt i i teknologimetropolen Ho Chi Minh City i dynamiske Vietnam, og er rekruttert spesielt for stillinger i Norge. Formelt sett er de vietnamesiske programmererne konsulenter, ansatt og fasilitert av FWH, men de fungerer og føles akkurat som faste ansatte hos sine respektive norske firmaer. Modellen likner ikke vanlig outsourcing og handler heller ikke om å erstatte nordmenn, men om å hjelpe norske bedrifter som tidvis kan ha svært vanskelig for å finne folk med riktig kompetanse på egen hjemplass.

arbeidsmiljø gjennspeiler norske bedrifter

Et realt norsk arbeidsmiljø

Facilitated Work Hub tar ikke lett på det norske aspektet. Selvsagt er det alltid norsk ledelse til stede på hub´en. FWH spiller bevisst på sitt norske arbeidsmiljø når de rekrutterer og veileder staben. I tillegg til åpenbare trivselsgrep som å markere jul og 17. mai, arrangere norskkurs, og servere vafler med brunost i veldesignede lokaler i norsk interiørstil, legges det solid vekt på arbeidsmønsteret. Slikt som flat struktur, inkludering, trivsel, og ikke minst forventninger og krav om innspill fra alle. Akkurat som hjemme. Ikke som en gimmick, men fordi gjenkjennelig struktur gjør samarbeidet med norske kunder og samarbeidspartnere langt smidigere for disse — og fordi FWH mener norsk bedriftskultur har mange sterke fortrinn, også i internasjonal målestokk.

direkte samarbeid mellom kollegaer i vietnam og i norske bedrifter

Bemanning med kollegaer, ikke eksterne team

FWH satser på stabilitet og relasjoner, og mener at kombinasjonen av vietnamesiske og norske programmerere gir innovative og spennende løsninger når de arbeider sammen som likeverdige kollegaer. Dette har gitt seg utslag i både prisvinnende innovasjonsprodukter og en svært lojal og fornøyd kundegruppe. Faktisk har hub´en en utvikler som har jobbet for samme norske kunde helt siden 2007, og mange ´veteraner´ i løypa bak han.

Business-fasilitering: FWH hjelper deg å etablere ditt eget selskap

Facilitated Work Hub bistår norske bedrifter som ønsker å opprette et datterselskap eller en frittstående avdeling i HCMC. Etableringen av Noria Vietnam i 2017 var et godt eksempel på servicen, der FWH med sin innsikt i vietnamesisk system og byråkrati tok seg av alt det praktiske og organisatoriske. Dermed kunne norske Noria fokusere fullt og helt på kjernevirksomheten sin, mens FWH ordnet resten. I dag fasiliterer FWH Noria Vietnams 6 senior frontend-utviklere, i samme kontorlandskap og miljø som resten av sine ansatte.

Hvorfor Vietnam?

Valget av nettopp Vietnam som scene for FWHs første hub er selvsagt ikke tilfeldig. Her er 4 bunnsolide grunner til å se mot tigerøkonomien i øst:

1. Vietnam er Sørøst-Asias heteste startup økosystem

Særlig storbyen Ho Chi Minh City, hvor Facilitated Work Hub holder til, er et tech-eldorado med et av verdens raskest voksende startup økosystemer. Visste du at antall jobber inne tech har tredoblet seg på tre år, eller at landet allerede har en kvart million IT-ingeniører og forventes å ha tredje flest på planeten innen fem år? Alle piler peker rett til værs.

2. Innovasjonsinvasjon

På den nyeste globale innovasjonsindexen fortsetter Vietnam å klatre. Myndighetene har attpåtil justert sine vekstmodeller fra ren økonomi til teknologi- og innovasjonsbaserte variabler, og omtales som et foregangsland. At det satses hardt på ny og innovativ tech, opplever FWHs nordmenn daglig på nært hold.

3. Vietnam parkerer naboene i regionen

The Asian Development Bank slår fast at Vietnam er den klart raskest voksende økonomien i Sørøst-Asia. Bankens prognose for 2019 er småpene 6.8%. Kontinuerlig oppgang gir trygghet og stabilitet. Dermed blir businessklimaet stadig bedre også, noe norske selskaper med satsingsvilje kan dra stor nytte av. Enten ved å sette opp egne selskaper her, eller ved å sikre dere forsterkninger eksternt. Begge deler hjelper Facilitated Work Hub dere med.

4. Vietnam parkerer konkurrentene i Øst-Europa

Mange har forsøkt seg med å hente forsterkninger i land som Romania, Ukraina og Litauen. Erfaringene er variable. Enkelte har gitt opp og heller valgt FWHs service. Denne kjekke listen viser noen av årsakene til at norske bedrifter nå velger Vietnam over Øst-Europa.

slik hjelper vi norske bedrifter til å vokse videre

Veien videre

Facilitated Work Hub vokser, og det skjer ved å hjelpe andre norske bedrifter med å vokse. Denne symbiosen gjør at FWH både ser på og omtaler sine kunder som samarbeidspartnere. Partnerne er representert innen et godt spekter av bransjer, fra verdensledende løsninger innen e-helse til digitalisering av akvakulturinstallasjoner, industriell forsikring, og CRM retail, for å nevne noen. Ta kontakt for en trivelig samtale og finn ut hvordan ditt selskap kan dra nytte av FWHs service.

September 3, 2019

Ta kontakt

Skal du utvide utviklingsteamet eller sette opp selskap utenlands? Vi står klar for å hjelpe deg.

Martin Haug

Senior Adviser- International Collaboration

+ 47  90553841

Jan Erik Hagen

Global Facilitation Adviser

+47 955 28 066

Øystein Baeko

Øystein Baeko

CEO

+84 91487 3612