IT-talenter fra hele verden har lyst til å jobbe for nettopp deg!

Å finne perfekte medarbeidere er vrient. Likedan er det tøft for utviklere å finne arbeidsgiveren som krysser av alle boksene på ønskeskjemaet. Av og til klaffer det. Også på tvers av verdensdeler. Sånt blir det bløtkake av.

10-årsjubileum

Denne sommeren feirer vi 10-årsjubileum for vår kollega Hai Nam. I 2007 fant Oslo-baserte Unitech Systems AS ut at de trengte en seniorutvikler til. De var et lite firma. Med en utvikleravdeling som bare telte tre mann, var det kinkig å både tiltrekke seg godt nok kvalifiserte folk – og deretter klare å holde på dem. Utifra tidligere kjennskap til ledelsen vår, valgte Unitech å knytte til seg en høykvalifisert .NET utvikler gjennom Facilitated Work Hub. Etter grundig siling i rekrutteringsprosessen falt valget på Nam. Ikke bare var han faglig skarp og selvdreven, han underviste også i informatikk ved universitetet.

Idag jobber Nam stadig for Unitech Systems. Han ble med videre også da selskapet ble kjøpt opp av Hogia AB.

– Jeg husker ansettelsesintervjuet ennå. Alle spørsmålene!
Nam smiler. Fra orkesterplass har han sett Outsourceit utvikle seg hele veien. Fra starten i en liten leilighet, til dagens situasjon der firmaet er i ferd med å vokse seg ut av nok et kontorlandskap.
– Over tid har vi utviklet en helt egen bedriftskultur her, forteller Nam.
– Hadde dere norske forstått vietnamesisk, ville dere ledd av tonen oss utviklerne mellom. Masse spøk, og uvanlig stor takhøyde!
Han understreker også at det faglige miljøet er sterkt.

Den viktigste grunnen til at han har unnlatt å skifte jobb?

– Jeg kan stole på ledelsen. Helt og holdent. Det er enda viktigere enn lønna, legger han til.
Aspektene Nam nevner, viser at norsk kultur setter sitt preg på arbeidslivet i Facilitated Work Hub.
Tillit, humør og mangel på bratt hierarki er ikke nødvendigvis hverdagskost overalt i bransjen.

Tre ganger har Nam besøkt kollegaene sine hos Unitech i Oslo. Han liker byen. Liker å spasere rundt og kikke på livet.
– Men den gummiaktige harske fisken, den var tøff å få ned, innrømmer han.
Det skinner gjennom at gutta i Unitech har servert Nam lutefisk. Naturell, uten tilbehør. Liten tvil, altså, om at spøking med kollegaer også herjer innad i Unitech …

Nam er en sjeldent dyktig kar. Han har gjort seg bemerket i en landsomfattende konkurranse i app-utvikling for Samsung, der han havnet på pallplass. Men hos oss I Facilitated Work Hub er han ikke alene om å tilhøre toppskiktet av utviklere; Nam var bare først ute. Vi har en rekke andre faglig sterke enere, på god vei i mangeårige karrierer for sine respektive norske kunder.

Gratulerer til Nam og Unitech Systems med 10 år! Liknende dekorerte jubileumsbløtkaker vil bli servert i lokalene våre også i årene framover. IT-talenter fra hele verden har nemlig lyst til å jobbe for deg.