Tri står klar til å forsterke utvikler-temaet ditt
3 min read

Tri står klar til å forsterke utvikler-temaet ditt

By Øystein Baeko on Jun 16, 2021 12:49:28 PM

Topics: Nyheter

Med 14 års arbeidserfaring hvorav ni år på lag med nordmenn, tok senior-utvikler Tran Quoc Tri steget fullt ut i desember. Han forlot Vietnam til fordel for Norge og ny rolle som konsulent.

I tillegg til å være en drivende dyktig .NET-arkitekt, fullstack software-ingeniør og erfaren PSM, er Tri en genuint positiv og omgjengelig kar med lave skuldre og høye ambisjoner. Han har operert internasjonalt før, bl.a. i England og på et seksmåneders prosjekt i Japan. Det er likevel to år som remote ansatt for Restaff fra Stavanger og nå sist sju år på Facilitated Work Hub som Delivery Manager for Oslo-baserte ELFO, som veier tyngst.

 

Hvilke særfordeler får kunden ved i hente inn deg, Tri?

- I alle bedriftene jeg har jobbet, har jeg raskt blitt en nøkkelperson. Jeg liker å linke utvikling opp mot business-perspektivet. Forstå produktet i bruk. Det er mer givende å jobbe med noe der du ser og skjønner hele logikken rundt. Da blir det vesentlig enklere å bidra med nyttige innspill og kreative idéer.

 

Sånn sett foretrekker Tri lengre oppdrag, men han ser også verdien i hva kortere engasjementer kan tilføre en bedrift.

Hos ELFO er produktene forretningssystemer, ERP og kassasystemer. Tri er lidenskapelig opptatt av teknologi, holder seg hele tiden oppdatert, og lærer fort.

Like fort gikk det ikke å lære seg flytende norsk, men han er på saken. Han tyvstartet allerede i mars 2020 med en halvtimes egenstudier hver kveld. - Men nå har barna mine tatt meg igjen på språklæringen. Okay da, de har passert meg greit allerede, smiler han. Praten har lett for å gå mye på engelsk i jobbsammenheng, også i Norge. Utvikling er en ekstremt internasjonal bransje, som han selv sier.

 

Hvilke tanker har du gjort deg om Norge og nordmenn disse seks første månedene?

- Ting skjer saktere her enn i Saigon. Eller, forandringer skjer saktere. Tempoet er mindre frenetisk. Folk er utrolig vennlige. Litt avventende i starten, kanskje, mens de liksom gjør seg opp en mening om deg. Deretter åpner de mer opp.  Familien og jeg trives. Vi er fascinerte av hvor mye dere koser dere «på tur» ute i naturen. Hele tiden. Vær eller årstider spiller tydeligvis null rolle!

 

Går du på tur i naturen selv? Bilde2

- Åja. Du skal få bildebevis nå. Jeg har turtøy, og bor rett ved skogen!

 

Diversity er en trend overalt. Tris bakgrunn fra en asiatisk tigerøkonomi som Vietnam, og karriere i Saigon som i følge World Economic Forum er verdens nest mest dynamiske storby, er spennende i seg selv. Kombinasjonen med forståelse for og erfaring med norsk arbeidskultur gjør pakka attraktiv.

Internasjonale tech-talenter ser gjerne utfordringer og muligheter fra et annet perspektiv. Da kan de lett bli verdifulle brikker for norske selskaper med internasjonale vekstambisjoner. Dette har vi selv sett mange eksempler på hos FWHs samarbeidspartnere. Like barn leker kanskje best, som det jo heter, men det blir samme leken hver gang. Dynamikken som oppstår mellom kollegaer med ulikt blikk og tilnærming har en tendens til å gi disruptive og kreative løsninger. Ikke bare i IT, men i en flora av sammenhenger.

I sine første måneder i Norge har Tri fortsatt i stillingen som systemutvikler for sin gamle arbeidsgiver ELFO. Planen framover er å bidra for andre arbeidsgivere, som førstemann i Facilitated Work Hubs nye on-site konsulentservice. Det norske utviklermarkedet har behov for flere hoder. Nå gjelder det å velge den beste matchen mellom oppdrag og utvikler.

 

Hva driver deg?

- Å se eget bidrag utgjøre en solid forskjell på et produkt eller system. Gleden over å dele kunnskap og diskutere smartere løsninger. Den beste følelsen får jeg når sluttbrukerne gir feedback på at siste versjon er mye bedre enn forrige. Det betyr mye, og motiverer meg til å heve lista. Nok en gang.

 

Tri står klar til å ta lange eller korte oppdrag. Akkurat nå er han tilgjengelig på kort varsel. Grip muligheten.
Ta kontakt med oystein@facilitatedworkhub.no for full CV og mer info.

 

Øystein Baeko

Written by Øystein Baeko

Øystein er er CEO og Co-Founder av Facilitated Work Hub

Med sin mangeårige erfaring med å lede og legge til rette for internasjonalt samarbeid om programvareutvikling i en rekke globale teknologibedrifter, finner Øystein stor glede i å se at stadig flere norske bedrifter får tilgang til gode utviklingsressurser, som et ledd i deres utvikling og vekst.

Ønsker du å motta nye artikler
fra Facilitated Work Hub rett i innboksen?

 

Meld deg opp her.

Abonner her: