3 min read

Dung er klar for ny fast jobb!

By Øystein Baeko on Sep 29, 2022 8:30:00 AM

Topics: Nyheter

Med 12 års erfaring som utvikler og 6 år i norske Aksess Innkjøp AS som fullstack .Net utvikler, er Dung godt innlemmet i den norske arbeidskulturen og ønsker en ny fast jobb.

Dung er en svært hardtarbeidende og teknisk kompetent fullstack-utvikler, og en problemløser med god forståelse for forretningsregler. Han er en topputøver og foretrekker å jobbe med andre høypresterende på alle nivå, og setter seg grundig inn i systemer for å få innsikt og perspektiv både på det tekniske, forretningslogiske og sluttbruker. Dung har solid erfaring med systemer for digitalisering i norsk offentlig sektor.

I tillegg til å ha tung faglig kompetanse får Dung gjort ting i tide og med god kvalitet. Han er lidenskapelig opptatt av å komme med ideer og er selvdrevet.

 

Trives i norske bedrifter

Dung er ivrig etter å komme ut i ny jobb, og forklarer her hvilke kvaliteter han vil ta med seg:

- Jeg gjør alltid mitt beste for å bidra og for at kunden skal bli fornøyd med jobben jeg gjør. Jeg jobber nøyaktig for å ferdigstille oppgaver av høy kvalitet, og for å redusere kostnader for kunden. Og jeg leverer alltid til deadline. 

- Da jeg jobbet for Aksess Innkjøp AS hadde vi ofte kompliserte oppgaver, og jeg forsøkte alltid å bidra med ideer, teknisk kunnskap og tidligere erfaringer for å finne best mulig løsning. 

 

Dung trives godt med å jobbe for norske selskaper, og trekker frem toleranse og varme som noe av det han setter mest pris på. 

- Et av mine beste minner fra tiden i Aksess Innkjøp AS var da vi jobbet med integrering av XLedger, og deadlinen var farlig nær. Hvis vi ikke holdt deadline ville vi ikke vinne kontrakten. Så kunden og jeg jobbet mot tiden sammen, vi samarbeidet om å fikse bugs, og finne alternative løsninger. Dette samarbeidet gjorde at jeg følte meg godt ivaretatt og inkludert. 

 

Fra loddrett til flat struktur

Mange lokale utviklere kommer til Facilitated Work Hub fra roller i vietnamesiske, japanske og koreanske selskaper. Der er strukturen loddrett. Initiativ, kritikk og egne forslag kan belønnes med sparken.

- Vi jobber derfor hardt med å overbevise nyansatte utviklere om at et norsk firma fungerer motsatt. Ikke bare oppmuntrer vi til innspill, vi forventer det. Vær synlig, by på deg selv og alt du kan, forklarer Øyvind Sveen, som jobber som norsk kulturell rådgiver i Vietnam.

 

Kulturell onboarding-prosess

Øyvind kjører en omfattende kulturell onboarding-prosess med nye utviklere hvor han følger opp nyansatte i tre måneder.

- Vi har samtaler og faktadeling om alt fra geografi og lynne, til forventninger og likheter/forskjeller. Dessuten går onboardingen også andre veien; alle nordmenn på kundesiden som skal jobbe med FWH inviteres også til en times opplysningssamtale med meg, om hva de kan forvente seg av sine vietnamesiske kollegaer.

 

Bilde1_edit

 

I FWH ser vi at kombinasjonen norske selskaper og vietnamesiske utviklere fungerer veldig bra. Øyvind forklarer det med at nordmenn og vietnamesere i utgangspunktet ikke er så forskjellige som man kanskje skulle tro.

- Vi deler samme form for humor, og er like uformelle i tonen. Det er en god start. I tillegg er software-utvikling en internasjonal bransje, der grunnkunnskapen ikke er ulik og mye allerede ligger til rette for god kjemi og godt samarbeid fagfolk imellom — uavhengig av nasjonalitet. Vi kaller det Tech2tech.

Når utviklerne blir vant til norsk arbeidskultur med tillit og ansvar, på bekostning av overdreven kontrollering og skepsis, kvikner de til.

- De byr på kreativitet, avansert problemløsning og dyp interesse for både produktet og business logic. Sistnevnte er jo helt fraværende innen tradisjonell prosjektbasert outsourcing.

 

Dung er klar på kort varsel, er innarbeidet i norsk kultur og sulten på nye utfordringer. Han tar dessuten kurs nå for å styrke eget kandidatur.

 

Book et møte med Øystein for å se på muligheter for å styrke og utvide teamet ditt med et talent som Dung. 

 

Øystein Baeko

Written by Øystein Baeko

Øystein er er CEO og Co-Founder av Facilitated Work Hub

Med sin mangeårige erfaring med å lede og legge til rette for internasjonalt samarbeid om programvareutvikling i en rekke globale teknologibedrifter, finner Øystein stor glede i å se at stadig flere norske bedrifter får tilgang til gode utviklingsressurser, som et ledd i deres utvikling og vekst.

Ønsker du å motta nye artikler
fra Facilitated Work Hub rett i innboksen?

 

Meld deg opp her.

Abonner her: