Rekruttering handler åpenbart om å finne riktige folk. Samtidig er det å beholde dem over tid like viktig. Ja, bortimot kritisk. Langsiktighet er et kjerneaspekt på Facilitated Work Hub.

Software-utviklerne her jobber i faste stillinger for norske selskaper, som igjen investerer tid og kunnskap på å gjøre de til nøkkelpersoner i sin produktutvikling. Da er det ikke optimalt med hyppige utskiftninger i mannskapet.

 

Hvordan får vi våre ansatte til å bli hos oss?

Fullstack-utvikler Pham Thi Thuy har akkurat rundet ti år på FWH. Det ble behørig markert med langbord, fest og stas i våre splitter nye lokaler sentralt i Ho Chi Minh City. Hun var andremann på kort tid som nådde denne milepælen her, og neste tiårsjubilant kommer hakk i hæl i juni. Dette er vi stolte av. Hva kan Thuy fortelle oss om sin karriere, hele tiden i nært samarbeid med norske kollegaer? Hvilke erfaringer har hun gjort seg? Vi benyttet sjansen til en hyggelig prat med henne på trendkaféen Katinat, en kjapp spasertur unna kontoret.

New call-to-action

 

Fortell oss litt om din karriere-reise:

- Jeg startet her i 2011, som eneste utvikler for CMS-firmaet Antera. For noen år siden byttet jeg til langt større Imatis. Arbeidsmodellen her på FWH er unik; vi driver ikke med prosjekt-outsourcing, men har faste posisjoner i norske selskaper. Med et langsiktig perspektiv. Hvert team hos oss jobber separat for sin co-employer, men FWH smelter oss sammen gjennom eventer og aktiviteter. Sånn bygger vi samhold her på kontoret.

 

Hvorfor klarer vi å beholde deg?

- Hovedgrunnen er fleksible arbeidstider og en trivelig ledelse. Faktisk liker jeg alle utvikleroppgavene mine også, de passer meg definitivt godt!

 

Hva trigger deg mest ved å jobbe for Imatis?

- Imatis er et prisbelønnet norsk selskap som utvikler integrerte e-helsesystemer. Teamet vårt her i Vietnam bygger systemprodukter for sykehus. En av grunnene til at jeg elsker jobben min, er sjansen til å arbeide på et mylder av systemer så jeg kan fortsette å utvikle meg teknisk. I tillegg forbedrer jeg meg på kommunikasjon og soft skills også. Imatis inviterte meg over til Porsgrunn, og det var hyggelig å besøke kollegaene mine der. Imponerende saker. De er alltid hjelpsomme og åpne, og vi løser oppgaver sammen som et lag.

 

Hva er ditt beste minne fra dine 10 år hos oss?

- Joda, jeg har mange. Om jeg må velge ett, sier jeg firmaturen til Mui Ne. Det var stort å se sønnen min leke så fint med barna til de andre ansatte her på Facilitated Work Hub. Da var jeg skikkelig lykkelig.

 

Hvilke aspekter ved firmakulturen vår tror du tiltaler ferske ansatte mest:

- Antakelig det sosiale. Vi prater mye med hverandre, og har også fruktpause hver dag og felleslunsj på fredager. Slikt får vi et solid samhold på tvers av teamene. Men det er bare å stelle i stand flere aktiviteter, altså! Og når det nye kontoret vårt snart er ferdig dekorert, tror jeg attraktiv design vil tiltrekke mange flere kandidater når vi søker nye folk.

 

Sånn du ser det, Thuy, hva er nøkkelen til suksessfull software-utvikling?

- Kort sagt må vi ha lidenskap for faget og jobben. I tillegg må vi føle tilhørighet med de vi jobber for. Da blir det så mye lettere å gi alt, og vi oppnår suksess bare om vi gjør vårt beste.

 

Vi hører ofte at unge lokale utviklere sikter mot en posisjon som tech lead, prosjekt-manager eller liknende så fort de bikker 30. Du har heller valgt å fortsette som en stadig mer erfaren utvikler. Noen tips til andre som tenker i samme baner?

- Folk har ulike planer om egne karrierebaner. Jeg elsker koding og produktutvikling. En PM-rolle appellerer ikke så mye til meg. For oss som foretrekker å programmere, er FWH en type arbeidsplass som passer midt i blinken.

 

I en såpass dynamisk bransje, hvordan synes du utviklere kan holde tritt og fortsatt skape stor verdi?

- For min del lærer jeg fortsatt på jobben, og holder meg oppdatert på ny tech. Alt oppdaterer seg. Systemer, produkt og teknologi. Vi er rett og slett nødt til å holde oss up-to-date, non-stop. Ingen vei utenom!

 

Noen råd til andre foreldre, og kanskje særlig ingeniører, om hvordan du kombinerer en langsiktig karriereplan med god balanse mellom jobb og fritid?

- Dette er interessant, kanskje særlig som kvinnelig utvikler i Asia. Familien min er fortsatt hovedprioriteten min. Jeg forsøker å legge ekstra studier og læringsprosesser til etter leggetid, og til roligere perioder på jobben.

 

Hvilke forventninger har du til dine 10 neste år på Facilitated Work Hub?

- Du får meg til å mimre nå! Vi var kanskje bare 5-6 stykker når jeg begynte. Nå har vi vokst til rundt 45. Og jeg tror vi fortsetter ekspansjonen med flere samarbeidspartnere. Jeg tipper vi runder 100 ansatte før mitt neste jubileum! Da har vi kanskje kapasitet til å legge inn en lekeplass med barnepass i lokalene våre, også? Hadde vært storveis!

 

Hva er dine personlige mål framover?

- Jeg ser 6 - 10 år framover. Og de årene håper jeg å tilbringe her!

 

Facilitated Work Hub fortsetter å vokse organisk ved at fornøyde samarbeidspartnere utvider antallet medarbeidere i sin avdeling i Vietnam. Servicemodellen vår er trygg, sikker, enkel og maksimalt tilpasset norsk arbeidskultur. Finn ut hvordan vi kan hjelpe din bedrift med å ekspandere.


New call-to-action

Uma Baeko

Written by Uma Baeko

Uma er er CMO og Co-Founder av Facilitated Work Hub.

I Facilitated Work Hub er hun aktivt involvert i strategi, planlegging og drift av firmaet. Uma har en fot innen de fleste interne prosessene. Som markedsføring, salg, forretningsutvikling, HR, administrasjon og mer.

Ønsker du å motta nye artikler
fra Facilitated Work Hub rett i innboksen?

 

Meld deg opp her.

Abonner her: