AKVA Group forsterket laget med kompetanse fra Vietnam

En attraktiv modell for norske selskaper

 
Facilitated Work Hub ønsker AKVA Group velkommen som ny samarbeidspartner!
9f743ad0-a3c0-4393-ac94-c289c5613a4a

Vi er oppspilte og stolte av at valget falt på oss når utviklerstaben deres skal utvides.

AKVA Group er vår nyeste partner her på Facilitated Work Hub i Saigon. I anledning oppstarten av samarbeidet har vi tatt en prat med COO Inge Forseth. Hva ble utslagsgivende for at de valgte oss når utviklerteamet skulle forsterkes?

New call-to-action

AKVA Group er en markedsleder

AKVA Group tilbyr teknologi og tjenester som bidrar til å løse biologiske utfordringer i industrien globalt. De leverer alt fra enkle komponenter til serviceoppdrag og komplette installasjoner for både landbasert og havbasert fiskeoppdrett.

Fra starten for 45 år siden har de vokst seg stadig større, og særlig de siste årene har veksten eskalert. Faktisk såpass mye at selskapet i dag er verdens største på området. «Vi er størst ja, men mye fordi markedet i dag består av mange mindre aktører,» forteller Forseth kledelig beskjedent. 

Kompetanse er det AKVA Group ser etter når de utvider staben. Forseth kan fortelle om gode tider for norske utviklere. Det kan være direkte vrient å skaffe nok folk. Steget inn i Vietnam handler derfor definitivt ikke om å flagge ut arbeidsplasser til sub-optimale outsourcing-selskaper i  lavkostland, men om å forsterke laget med kompetanse.
Akva.installasjon-kopi-1024x768
 

Forsterke, ikke erstatte

Facilitated Work Hub ser til daglig innovative fordeler ved internasjonalt lagarbeid. 

En umiddelbar skepsis hos det norske utviklertemaet ble raskt endret til entusiasme når de fikk innblikk i hvordan FWH-modellen virker. Medarbeiderne i Vietnam fungerer akkurat som faste in-house ansatte og bidrar på lik linje med kollegaene som har pult i Norge. Vi kaller det Tech2tech. Fagfolk utvikler og kommuniserer best seg i mellom, uten forstyrrende ledd.

Les mer: Slik virker det

 

Med fortsatt vekst er det uansett ingen som skal gjøres overflødige i AKVA Group. En tredobling på de fire siste årene er brukbare omsetningstall å slå i bordet med. Pila peker definitivt oppover for vår nyeste samarbeidspartner.

 

Glad laks

Fiskeoppdrett, og da særlig av laks som AKVA Groups utstyr og løsninger i stor grad benyttes til, handler ikke om å slippe fisken i en tank, skuffe oppi noe fôr, og la det stå til. Optimaliseringsalgoritmer er essensielle for planlegging av lønnsom oppdrett.

Automatiseringen øker. «Vi lager systemer som gir fiskerøkterne bedre beslutningskraft via mønster-og adferdsgjenkjennelse» sier Forseth.

Sunnhet og trivsel spiller selvsagt også inn. Både for laksen, og dermed for ferdig produkt. Mens vaksinebruken går kraftig ned — faktisk er den atskillig høyere i kylling- og storfeoppdrett — har grønnere løsninger tatt mer over innen sjømat. Hydroperoksid-bruk mot f.eks lakselus, som skader skalldyr i omkringliggende havområder, erstattes oftere av rensefisk. Til rensefisk leverer AKVA monitorsoftware for å forbedre også denne bærekraftige og naturlige prosessen.

Akva Group

I hvilken temperatur og styrke på vannstrømmen trives laksen best? Og hva med bunnforholdene? Selv 5-6 % forbedring på ulike detaljnivåer betyr enorm verdiøkning over tid. Til softwaren trengs åpenbart innovative utviklere, og AKVA Group har en stor avdeling i Norge pluss programmerere i Chile og Canada. Og nå altså Vietnam.

 

Et lite stykke Norge i Asia

«Norsk tilstedeværelse var helt avgjørende for at vi valgte Facilitated Work Hub» kan Inge fortelle under sitt første besøk on location her.

Det norske aspektet, som gjenspeiles i alt fra arbeidskultur og gjenkjennelig struktur til kontrakter, kommunikasjon og design av lokaler, er en helt sentral USP for oss på FWH. Nærmest unik. Alle våre kunder holder til i Norge, og utviklerne vi rekrutterer for hver enkelt posisjon jobber herfra som faste kollegaer for sine norske arbeidsgivere. Slik blir vi en faglig selvforsterkende IT-klynge der erfaringer nettopp om hvordan norske selskaper løser ting hele tiden utveksles. Stabilt, trygt og relaterbart for deg som kunde, altså. Og du vet at du får tak i en teknisk kyndig nordmann på huset om situasjonen krever det.

AKVA Group gjør en grundig analyse

AKVA Group har ikke blitt verdens største selskap i sitt marked ved å ta avgjørelser på hælen. Derfor foretok de grundige analyser av 20 alternative tilbydere i ulike land før de bestemte seg for oss. Forseth legger til at referanser fra våre andre kunder spilte en tung rolle underveis. Han snakket med og møtte flere av dem. I tillegg leste trønderne seg gjennom mye analytisk materiale om felter som Vietnams utdannelses- og businessektorer. Ingenting ble overlatt til tilfeldighetene. Tilslutt sto finalen mellom FWH og et dansk-ukrainsk selskap med langt større muskler enn oss. Desto artigere å bli valgt, synes vi, når avgjørelsen kom etter iherdig research.

To dyktige og erfarne .Net-utviklere med 13 og 16 års erfaring er allerede rekruttert, og i full gang med app-baserte programmeringsoppgaver. AKVA Group's valg viser at vi tilbyr en attraktiv modell for norske selskaper – slik servicen vår selvfølgelig er designet for å gjøre.

New call-to-action

 

AKVA Group

AKVA group er tilstede i alle markeder med kontorer i Norge, Chile, Danmark, Skottland, Spania, Hellas, Island, Canada, Australia og Tyrkia.

AKVA group leverer teknologi og tjenester som bidrar til å løse biologiske utfordringer i den globale akvakulturindustrien.

God fiskevelferd og operasjonell ytelse sikrer lønnsomhet for kunden. Fra enkle komponenter til serviceoppdrag og komplette installasjoner, legger vi det til grunn. Solid akvakulturkompetanse, lang erfaring og høy innovasjonsevne kjennetegner selskapet og gjør oss i stand til å levere de beste løsningene både for landbasert og merdbasert oppdrett. 

 

Interessert i å lære mer om våre kunders erfaring?

akva group logo-1
AKVA group er en verdensomspennende teknologipartner og leverandør av avansert utstyr og service til akvakulturindustrien.
Akva Group AS
Noria Logo
Med sine software-løsninger innen bedriftsforsikring og konsultasjon innen finans, har Noria vært en sentral brikke i norsk Fintech i over 30 år.
Noria AS
Aksess innkjøp Logo
Aksess Innkjøp AS utvikler softwaresystemer som forenkler og digitaliserer innkjøpsprosesser i norsk offentlig sektor.
Aksess Innkjøp
Eltek Logo
Eltek Power Systems AS, med hovedkontor i Norge, er ledende i verden på analytiske kraftforsyningssystemer og energikonvertering.
Eltek AS
Imatis Logo
Imatis AS er et av Norges absolutt ledende selskaper innen e-helse teknologi, med sine mobile og fleksible integrerte e-løsninger for pasienter og sykehus.
Imatis AS
Elfo Logo
Elfo AS er en alt-i-ett-leverandør av software og service for detaljhandel og næringskjeder.
Elfo AS
Hogia Logo
Hogia Unitech AS utvikler logistikksystemer for transportsektoren, og har kredibiliteten i orden.
Hogia AS