"For å lykkes med internasjonal vekst kreves det internasjonalt mangfold"

Med 2000 ansatte på verdensbasis er kraftforsyningseksperten Eltek, med hovedkvarter i Drammen, blant våre største kunder. Nylig var R&D manager Tonny Mastad på besøk hos utviklerne sine i Ho Chi Minh City. Vi rakk en prat mellom team-øktene.
Eltek Logo
 

Strømkonvertering. Datasenter. Telecom. Turbiner og generatorer. Jernbane og metro. Marine og Offshore. Eltek har fingrene sine i kritisk viktige aspekter ved avansert kraftforsyningsteknologi på tvers av bransjer og landegrenser. 

Eltek leverer "smart grid management", der batteriene lades når strømmen er rimeligst, for så å selge overskuddskraft tilbake til "griden". Så tar de kontroll på overvåkning, analyse og sikring av strømforsyninger, til f.eks landsbysykehus i Zambia eller bortgjemte basestasjoner i Norge.

«Vi er avhengige av god programvare, for å spare inn på utrykning, logistikk og bomturer» forklarer Mastad engasjert. Programvaren tilpasses og redesignes kontinuerlig med ny teknologi og bedre UX / UI. For å få til dette, så har vi behov for sterke analyseverktøy - og like sterke utviklere.

 

Grundig evaluering for å finne ny kompetanse

Eltek satte i sving tunge analyseverktøy og grundig evaluering når de i 2013 bestemte seg for å finne beste mulige løsning og tilbyder til å utvikle sitt nye multisite monitorsystem.

Mange alternativer ble satt under lupen. Konklusjonen på evalueringen gikk i Facilitated Work Hubs favør. I tospann med oss bygde Eltek opp et permanent team av .Net-utviklere basert på kunnskaper i Silverlight og Angular.

Posisjonene krevde utviklere som kunne tenke utenfor den berømte boksen, med kvalitetsfokus og et skarpt talent for teknologi som ekstrakvaliteter. To teknologisk svært oppegående utviklere med matchende personligheter ble lett frem, håndplukket og ansatt av oss.

Les mer: 4 enkle steg for å styrke ditt utviklermiljø

 

Kommunikasjonen må fungere

Tonny legger spesielt vekt på språkkunnskaper under rekrutteringen. «Språk er nesten viktigere for meg enn programmeringen» smiler han. Klar kommunikasjon er vesentlig. Derfor har Mastad valgt å ikke ha en teamleder i Vietnam.

«Jeg vil ha innspill fra samtlige, ikke få alt presentert gjennom én». Noe kommunikasjon filtreres likevel vekk på skype. Det er også derfor han har tatt turen til Vietnam for å bli kjent med teamet sitt «Jeg synes det er viktig å bli kjent, føle gruppedynamikken og lese personligheter ansikt til ansikt» legger han til.

Utviklerne i Vietnam er også hans folk, akkurat som de i Norge.

 

Et internasjonalt arbeidsmiljø

Arbeidsmiljøet hos Eltek er internasjonalt, og selskapet har rykte på seg for å ha en åpen ansettelsespolitikk. Firmaet ble dessuten grunnlagt av en egyptisk innvandrer.

Tonny tar mangfold som en selvfølge, og bryr seg overhodet ikke om navnene i søkerbunken. «Det stadiet er vi langt forbi. Jeg går utelukkende etter de beste individene,» legger han til. Da blir staben fort mangfoldig og multikulturell uansett.

Tonny har sett at tradisjonelle karakteristikker egentlig er mer person- enn kulturavhengig, men trekker fram kinesiske Sherry som et eksempel på litt andre tilnærmingsmåter basert på bakgrunn. «Hun er mer visuelt orientert enn nordmennene. Kanskje skyldes dette det kinesiske tegnalfabetet? Sherry tegner gjerne blomster på tavla underveis i problemløsningen,» forteller han.

Sunn nysgjerrighet var muligens delaktig i hvorfor Tonny og Eltek i sin tid tok kontakt med Facilitated Work Hub når de hadde behov for å utvide utviklingsteamet.

Les mer: Bruker du for mye tid på å søke etter utviklere?

 

Hvorfor valgte de denne rekrutteringsmodellen?

«Et multisite monitor-prosjekt som passet godt for en nyoppstartet avdeling, dukket opp i 2013,» mimrer Mastad. Tiden var moden for å etablere et team i utlandet. «Jeg er veldig fornøyd med at vi havnet her i Vietnam. Vi vurderte India og Slovakia også,» sier han videre. De gjorde grundige kalkyler og sammenlikninger mellom landene underveis – noe som strengt tatt bør forventes av et selskap som driver stort innen analyse.

ELTEK ansatte sine to første utviklere hos oss samme år. I dag teller avdelingen fire.

«Det er ikke noe dårlig skussmål for Øystein Baeko og Facilitated Work Hub at vi valgte dere etter såpass grundige forberedelser,» avslutter Tonny Mastad.

Les mer: Hva er forskjellen mellom å rekruttere eksterne ansatte og outsourcing til lavkostland?

 

Eltek

Eltek Power Systems AS, med hovedkontor i Norge, er ledende i verden på analytiske kraftforsyningssystemer og energikonvertering. De har holdt på i over 40 år og har 2400 ansatte i 35 land. Elteks produkter spiller en avgjørende rolle innen oppbygningen av smart grids og grønn energi til fremtidens bærekraftige og teknologisk avanserte byer.

Eltek satte i sving tunge analyseverktøy og grundig evaluering når de i 2013 bestemte seg for å finne beste mulige løsning og tilbyder til å utvikle sitt nye multisite monitorsystem. Mange alternativer ble satt under lupen.

Konklusjonen på evalueringen gikk i Facilitated Work Hubs favør. I tospann med oss bygde Eltek opp et permanent team av .Net-utviklere basert på kunnskaper i Silverlight og Angular. Posisjonene krevde utviklere som kunne tenke utenfor den berømte boksen, med kvalitetsfokus og et skarpt talent for teknologi som ekstrakvaliteter. To teknologisk svært oppegående utviklere med matchende personligheter ble lett frem, håndplukket og ansatt av oss.

I skrivende stund har Eltek-gjengen på hubben vår vokst til tre høykompetente, initiativrike og teknologisk utforskende seniorutviklere. Alle tre samarbeider direkte med kollegaene i Norge, som fullintegrert medlemmer av Elteks interne utviklingsmiljø. Ett sammensveiset team, fra flere land.

 

Interessert i å lære mer om våre kunders erfaring?

Akva Group
AKVA group er en verdensomspennende teknologipartner og leverandør av avansert utstyr og service til akvakulturindustrien.
Akva Group AS
Noria Logo
Med sine software-løsninger innen bedriftsforsikring og konsultasjon innen finans, har Noria vært en sentral brikke i norsk Fintech i over 30 år.
Noria AS
Mercell
Aksess Innkjøp AS (Nå en del av Mercell) utvikler softwaresystemer som forenkler og digitaliserer innkjøpsprosesser i norsk offentlig sektor.
Mercell
Eltek Logo
Eltek Power Systems AS, med hovedkontor i Norge, er ledende i verden på analytiske kraftforsyningssystemer og energikonvertering.
Eltek AS
Imatis Logo
Imatis AS er et av Norges absolutt ledende selskaper innen e-helse teknologi, med sine mobile og fleksible integrerte e-løsninger for pasienter og sykehus.
Imatis AS
Elfo Logo
Elfo AS er en alt-i-ett-leverandør av software og service for detaljhandel og næringskjeder.
Elfo AS
Hogia Logo
Hogia Unitech AS utvikler logistikksystemer for transportsektoren, og har kredibiliteten i orden.
Hogia AS