Bruker du for mye tid på å søke etter utviklere?
3 min read

Bruker du for mye tid på å søke etter utviklere?

By Uma Baeko on Aug 7, 2020 11:30:00 AM

Topics: Fagblogg

I Norge er det stor rift om de beste IT-utviklerne. Konkurransen om de beste hodene er tøff.

Spesielt for små- og mellomstore bedrifter er det ekstra krevende å beholde flinke folk, som stadig får nye tilbud på bordet.

Erfaringer viser at norske utviklere er mangelvare. For selskaper med ambisjoner om vekst er denne mangelen på utviklere en hindring på veien. Hva skal norske bedrifter gjøre når "hele Norge" søker etter de samme hodene?

Les mer: Skaffe og beholde dyktige utviklere

 

Mange norske selskaper kjenner på de samme utfordringene:

  • Det er veldig mange selskaper som jakter de beste it-hodene
  • De største selskapene er ofte mest attraktive for de beste utviklerne
  • De aller beste utviklerne kommer med en pris som de færreste selskaper har råd til å betale

 

Kjenner du deg igjen?

Om behovet for nye it-utviklere ikke blir dekkes i Norge, kan det å vokse blir en svært krevende prosesss. Derfor må mange IT-sjefer må tenke nytt for å finne, dyrke og beholde kompetansen de har behov for.

 

New call-to-action

 

Rekruttering tar tid

Gode rekrutteringsprosesser er krevende. En rekrutteringsprosessen kommer gjerne i tillegg til de alle andre oppgaver som fyller dagene og ukene. Mange selskaper bruker mye tid og ressurser på finne nye flinke utviklere. Noen velger å gjøre det selv, mens andre velger å jobbe sammen med en rekrutteringspartner som hjelper til med å finne rett mennesker.

Det finnes mange strategier for å rekruttere nye utviklere, og de aller fleste ønsker seg nok fast ansatte utviklere som en del av en langsiktig strategi. Skulle du mislykkes i søket etter faste ansettelser, kan alternativer som innleide frilansere og konsulenter fort vise seg kostbare på bunnlinjen. 

For norske selskaper har det de siste årene blitt mer og mer aktuelt å se utover landegrensene for å finne ny kompetanse.

Har du vurdert bemanningsløsninger utenlands, men føler du vil miste kontroll? 

 

Når du må se utenlands

For mange IT-sjefer vil outsourcing være et alternativ som vurderes. Å outsource it-oppgaver kan ha noen risikoutfordringer.

  • Du bestiller en oppgave, men du har ikke kontroll på kompetansen du får, alt er prisgitt leverandøren
  • Det er som regel liten eller ingen kommunikasjon mellom ditt eksisterende inhouse-team og innleide prosjektutviklere

Med tanke på risikoen forbundet med frilansere og tradisjonell outsourcing som nevnt ovenfor, må det vell være alternativer hvor du støter på færre vanskeligheter?

 

Ønsket kan oppfylles

Ønsker du tilgang på IT-utviklere fra et av verdens beste utviklermiljøer?

La din rekrutteringspartner søke, finne og ansette erfarne internasjonale utviklere for faste stilling i ditt selskap. 

Dine medarbeidere jobber som fast ansatt hos dere, men "remote" fra vår norskinspirerte kontorer i Vietnam. Med fokus på norsk arbeidskultur, ledelse og oppfølging —  tilrettelagt for deg som kunde.

Denne metoden gir deg mulighet til å forsterke utvikleravdelingen din med dyktige internasjonale kollegaer. 

Les mer: Slik virker det

 

Vi tilrettelegger for et optimalt arbeidsmiljø

En av de viktigste ingrediensene for å oppnå langsiktig godt samarbeid er kulturell tilpasning av de nyansatte. De er vokst opp, utdannet og jobber og bor i et annet land med en annen kultur og skal bli en del av bedriften din. Vår oppgave er å legge alt til rette for at dette skal bli så enkelt og effektivt som mulig. 

Hos oss får din nye medarbeider en norsk kultur- og samarbeidskonsulent, som skal tilrettelegge for innføring i den "norske måten".

 

En samarbeidsmodell for norske selskaper

Vi samarbeider kun med norske selskaper. Vår rekrutteringsmodell er derfor tilpasset for å finne it-utviklere som matcher bedriftskultur, norsk organisasjonsstruktur og som kan kommunisere og skape verdi i samarbeid med deres inhouse utviklere.

 

New call-to-action

 

Uma Baeko

Written by Uma Baeko

Uma er er CMO og Co-Founder av Facilitated Work Hub.

I Facilitated Work Hub er hun aktivt involvert i strategi, planlegging og drift av firmaet. Uma har en fot innen de fleste interne prosessene. Som markedsføring, salg, forretningsutvikling, HR, administrasjon og mer.

Ønsker du å motta nye artikler
fra fagbloggen rett i innboksen?

 

"En fagblogg for toppledere og utviklingssjefer"
Av Facilitated Work Hub

Abonner her: