4 min read

Hvorfor er det viktig med et langsiktig utviklersamarbeid?

By Uma Baeko on May 4, 2020 9:44:00 AM

Topics: Fagblogg

Hvilke tips kan en seniorutvikler dele for å lykkes med et langsiktig perspektiv på internasjonalt samarbeid. Og hvorfor er sluttbrukeren den aller viktigste for ethvert produkt?

Talentene finnes definitivt i utlandet også, men de må brukes på rett måte. 

Full-stack Seniorutvikler La Anh Tu feirer fem år her på Facilitated Work Hub. Etter fire år for Eltek, har han nå rundet to år for akvakulturselskapet Akva Group fra Trondheim.

New call-to-action

 

Lær noe nytt hver dag!

Anh Tu er svært fornøyd med jobbtilværelsen. "Miljøet og måten vi jobber på gir meg sjansen til å hele tiden bidra som et fullverdig medlem av utviklerteamet til AKVA Group. Jeg har et mål om å lære noe nytt hver eneste dag, for å kunne bli litt bedre. Lære noe nytt om AKVA Group, om bransjen, om deres produkter og tjenester eller lære nye ferdigheter. Hvis jeg ikke forbedrer meg, føler jeg at jeg ikke tilfører nok. Det er fort gjort å å bli utdatert i dagens teknologiutvikling om du selv ikke tar ansvar". Anh Tu setter alltid kunden i sentrum. Med kunden, mener han sluttbrukeren for applikasjonene han lager. «Fornøyde kunder gjør at jeg er fornøyd også. Dette er return on investment i praksis.»

Les også: Internasjonal vekst krever internasjonalt mangfold

 

Ny teknologi tiltrekker kvalifiserte utviklere

Da Elteks eierskifte førte til strukturelle endringer, ønsket Anh Tu nye faglige utfordringer. Som en global leder innen akvakultur-installasjoner sto AKVA Group fram som et spennende alternativ. «Jeg hadde andre tilbud, men de virket ikke teknisk utfordrende nok. AKVAs satsning på ny teknologi, som mobilapplikasjonene Flutter, Xamarin og React, samt fordypning i .Net Core og Azure, passet meg langt bedre. Som jeg sa, jo mer nytt jeg lærer, jo mer kan jeg bidra med. Både kortsiktig og langsiktig.» 

 

Langsiktighet skaper nøkkelpersoner

En vanlig arbeidsdag består av koding, feilsøking, innspill og ideer. Daglig online scrum med alle nordmenn og vietnamesere i avdelingen holdes kl. 16. Anh Tu og hans voksende Vietnam-avdeling er selvsagt likestilt med kollegaene i nord. «Vi får stadig mer ansvar og innflytelse,» kan han fortelle. Produktkjennskapen øker med hvor mye tid firmaet investerer i sine ansatte. Du skaper dine nøkkelbrikker. «Våre norske kollegaer har tiltro til våre løsninger, og vi har troen på dem. Vi jobber sammen, og lærer hverandre å kjenne. Tillit til andres evner er vesentlig. Og vet du hva? Jeg føler ikke på noen distanse mellom oss og Trondheim. Overhodet ikke, faktisk. Det gjør det enklere for oss å jobbe effektivt som et team. Sammen skaper vi vekst for AKVA Group.»

Les også: Hvordan forsterket AKVA Group utviklerteamet med kompetanse fra Vietnam?

 

Akva.installasjon-kopi-1024x768

Fokus på å forstå sluttbrukeren

På sitt første år med AKVA Group har Anh Tu besøkt Trondheim to ganger. En todagerstur til et oppdrettsanlegg i Flatanger var en viktig opplevelse. Han forteller at de fikk en tur til de land- og havbaserte installasjonene, guidet rundt av fiskeoppdretteren personlig.

Samtidig var applikasjonene han selv hadde laget flittig i bruk. Tilbakemeldingene i felten kom på løpende bånd. De fleste funksjonene høstet skryt. Andre ikke. — Hvorfor må jeg klikke innom flere steder for å styre mate-sensoren? Hadde det ikke vært mulig å gjøre dette enklere?

Før han fikk se produktet i bruk, hadde Anh Tu gjerne forestilt seg applikasjonene som separate enheter. I felten kom overblikket, om hvordan alt hang sammen. AKVA Group leverer komplette oppdrettsløsninger med over 1 000 sensorer i sving. Opplevelsen av å se produktet i bruk gjorde inntrykk. Motivasjonen og inspirasjonen til å lage enda bedre software for sluttbrukeren kom raskt, når produktkjennskapen nå hadde økt.

Akva installasjon i Flatanger. Foto: Anh Tu

Hvordan velge riktige utviklerkollegaer?

Anh Tu deltar aktivt under jobbintervjuer når AKVA Group's avdeling i Vietnam skal utvides. Hva leter han etter hos fremtidige kollegaer? «CV´er viser meg harde fakta, men jeg er mer interessert i hvordan man benytter kunnskapen i praksis. Hvordan bidro de med sine kunnskaper i sitt forrige team? Hvilke utfordringer og løsninger jobbet de med på prosjektene de viser til?» Kjærlighet til faget er viktig når en tenker på produktutvikling, og samarbeidet innad i avdelingen, hevder han. Hele veien, fra kick off til ferdig produkt. Og sistnevnte funksjonsaspekt skal virkelig levere.

«Det kan hende jeg selv er fornøyd med produktet som ferdigstilles. Men jeg er ikke brukeren, det er det sluttbrukeren som er, og det er deres erfaringer og innspill som skal være i fokus» smiler Anh Tu.

Les også: Bruker du for mye tid til å søke etter utviklere?

New call-to-action

 

 

AKVA Group

AKVA Group er tilstede i alle markeder med kontorer i Norge, Chile, Danmark, Skottland, Spania, Hellas, Island, Canada, Australia og Tyrkia. AKVA Group leverer teknologi og tjenester som bidrar til å løse biologiske utfordringer i den globale akvakulturindustrien.

God fiskevelferd og operasjonell ytelse sikrer lønnsomhet for kunden. Fra enkle komponenter til serviceoppdrag og komplette installasjoner, legger vi det til grunn. Solid akvakulturkompetanse, lang erfaring og høy innovasjonsevne kjennetegner selskapet og gjør oss i stand til å levere de beste løsningene både for landbasert og merdbasert oppdrett. 

 

Les også: Hvordan forsterket AKVA Group utviklerteamet med kompetanse fra Vietnam?

 

Uma Baeko

Written by Uma Baeko

Uma er er CMO og Co-Founder av Facilitated Work Hub.

I Facilitated Work Hub er hun aktivt involvert i strategi, planlegging og drift av firmaet. Uma har en fot innen de fleste interne prosessene. Som markedsføring, salg, forretningsutvikling, HR, administrasjon og mer.

Ønsker du å motta nye artikler
fra fagbloggen rett i innboksen?

 

"En fagblogg for toppledere og utviklingssjefer"
Av Facilitated Work Hub

Abonner her: